Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συχνές Ερωτήσεις

Προετοιμασία εξεταζόμενου

Θα μπορέσετε να με συμβουλεύσετε επί των αποτελεσμάτων των εξετάσεών μου;

Όλες οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται στο διαγνωστικό μας κέντρο τελούν υπό την επίβλεψη του Νικόλαου Νίτσου (Διευθυντής του εργαστηρίου και έμπειρος ιατρός μικροβιολόγος - βιοπαθολόγος). Ο ίδιος παρακολουθεί όλες τις εξετάσεις από το αρχικό μέχρι το τελικό στάδιο και φυσικά συμμετέχει στην τελική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων εξασφαλίζοντας σε όλους τους πελάτες μας προσωπική επαφή και ασφάλεια.

Ποιοι τρόποι πληρωμής γίνονται δεκτοί από το εργαστήριό σας;

Δεχόμαστε όλους τους τρόπους πληρωμής. Επιλέγετε αν θέλετε να πληρώσετε με μετρητά ή οποιαδήποτε πιστωτική κάρτα. 

Θα μπορούσα να κάνω αιμοληψία στο σπίτι ή το γραφείο μου;

Φυσικά, κατόπιν ραντεβού. Περισσότερες λεπτομέρειες γι'αυτή μας την υπηρεσία μπορείτε να δείτε εδώ.

Πώς μπορώ να παραλάβω τα αποτελέσματα των εξετάσεών μου;

Όλες τις λεπτομέρειες παραλαβής αποτελεσμάτων μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Για αιμοληψία ή υπέρηχο πρέπει να έχω κλείσει ραντεβού;

Για απλή αιμοληψία δε χρειάζεται ραντεβού και δεν προκύπτει συνήθως αναμονή κατά την προσέλευσή σας. Για το τμήμα των υπερήχων ωστόσο χρειάζεται να έχετε κλείσει πρώτα ραντεβού.

Μπορώ να πάρω τα φάρμακά μου πριν την αιμοληψία;

Συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα. Καλύτερα όμως, στην περίπτωση που λαμβάνετε οποιουδήποτε είδους φαρμακευτική αγωγή να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά για περισσότερες πληροφορίες πριν την εξέταση.

Τι προετοιμασία απαιτείται πριν την καλλιέργεια κολπικού υγρού;

Δεν επιτρέπεται η χρήση κολπικών υποθέτων και εσωτερικών πλύσεων. Απαιτείται σεξουαλική αποχή 3 ημέρες πριν την λήψη του δείγματος. Καλό πλύσιμο της περιοχής εξωτερικά μόνο με σαπούνι και νερό πριν την λήψη.

Οι εξετάσεις για θυρεοειδή πρέπει να γίνονται συγκεκριμένη ώρα;

Όχι, δεν υπάρχει περιορισμός. Πρέπει ωστόσο η λήψη του φαρμάκου του θυρεοειδούς να γίνεται μετά την αιμοληψία.

Τι προετοιμασία απαιτείται πριν την εξέταση γενικής ούρων ή καλλιέργειας ούρων;

Για τις εξετάσεις ούρων δεν απαιτείται κάποια νηστεία. Για τη γενική εξέταση ούρων, απαιτούνται τα πρώτα πρωινά ούρα σε αποστειρωμένο ουροσυλλέκτη. Για την καλλιέργεια ούρων, απαιτείται σχολαστικό πλύσιμο και σκούπισμα με καθαρή πετσέτα. Στη μέση της ούρησης συλλέγουμε στον ειδικό αποστειρωμένο ουροσυλλέκτη χωρίς τη χρήση κάποιου ενδιάμεσου δοχείου.

Τι προετοιμασία απαιτείται πριν τις ορμονολογικές εξετάσεις;

Για τις ορμονολογικές εξετάσεις δεν απαιτείται κάποια  νηστεία ή άλλου είδους προετοιμασία. Αν ωστόσο αφορούν έλεγχο γονιμότητας οι εξετάσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται 2η - 4η ημέρα της περιόδου.

Τι προετοιμασία απαιτείται πριν τις βιοχημικές εξετάσεις αίματος;

Για τις βιοχημικές εξετάσεις αίματος απαιτείται νηστεία 12ωρών. Οι εξετάσεις αυτές δεν επηρεάζονται από την κατανάλωση νερού.

Τι προετοιμασία απαιτείται πριν τις απλές αιματολογικές εξετάσεις;

Για τις απλές αιματολογικές εξετάσεις δε χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία, είναι ωστόσο καλύτερο να γίνονται πρωινές ώρες. Μπορείτε να καταναλώσετε ελεύθερα νερό και καφέ χωρίς ζάχαρη ή γάλα. Γενικά τα αποτελέσματα δεν επηρεάζονται από το πρόγευμα , εκτός από τις εξετάσεις που αφορούν στο μεταβολισμό, δηλαδή εξετάσεις για σάκχαρο, τριγλυκερίδια και χοληστερόλη. Για αυτές απαιτείται ολονύκτια νηστεία 12 ωρών.